Engedélyeztetés előtt
2015. július 08. írta: blackalex

Engedélyeztetés előtt

július:

Utoljára négy hónapja jelentkeztem.

Azóta megtörtént a telek átminősítése lakóházról építési telekké. 

Egy kis tereprendezés is történt. :)

Megrendeltük az áramot a telekre.

                  - földkábeles bekötés

                  - 3x16A

                   - vezérelt áram

Ez 320 ezer Ft-ba került DÉMÁSZ területen. A megrendeléstől számítva kb. 1 hónap alatt bekötötték.

aram.jpg

Egy kis malőr is történt a bekötés közben: mivel nem volt infónk a vízvezeték pontos nyomvonaláról így sikerült átvágni. Szerencsére a vízművek szakemberei gyorsan megszüntették a szökőkutat. :-)

Már közel járunk az engedélyezési terv beadásához. 

Pár apró változtatást kértünk az építészünktől. Ilyen az étkező üvegfalánál lévő sarokbeülő csomópontjának módosítása, illetve a kémény új helyre került. 

Ezalatt a pár hónap alatt sikerült kiválasztanunk az igényeinknek legmegfelelőbb fűtési rendszert. 

A nappaliban kis teljesítményű fatüzelésű kályha vagy kandalló, a többi helységben pedig fűtőszőnyeg a falakon. A fürdőkben a cement lapok alá lesz telepítve.

( A képen látható kályha csak illusztráció. :-) )

Ősszel szeretnénk elkezdeni az utca parkosítását.  Ehhez elkezdtünk készíteni egy kerttervet, konkretizálva az egyes növény fajtákat.

A tervezésnél permakultúrás elvek mentén próbálunk haladni. Egy olyan vegyes növénytársítás megalkotása a cél, ahol a lehető legtöbb rovar és madár közös együttélését tesszük lehetővé. Ez azzal jár, hogy olyan hétköznapi értelembe vett haszontalan fákkal és cserjékkel kell megbontani a gyümölcsfák sorait, amelyekkel maximum elhagyatott külvárosi területeken találkozhatunk.

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elsohaz.blog.hu/api/trackback/id/tr917609572

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása